Saturday, June 20, 2009

19 june - full of dramatic...

19 june...

Pagi tu Intan Shaffinaz bangun dengan perasaan gembira sbb mlm tu da set dlm kepala, esok REUNION, waahh...=). Pagi2 tu da gosok blaus biru, jeans putih, n tudung putih, wah, x sabar nak pegi klcc ni, hehe. Tengah hari tu dalam pukul 12 lebih, tiba2 je perut meragam..aih..napa ni?? Macam x best je rasa, tiba2 perut makin sakit, arrrggghh...guling2 atas katil macam baby minta susu..huhu. Kepala berpinar tiba2 n perut minta pegi toilet cpt2. Setengah jam dalam toilet membuatkan perut yang penuh tiba2 jadi kempis, sakitnya ya Allah...macam nak terbaring da atas lantai toilet tu..huhu..

Helo una(Nurul Husna)?? Oh ija(Nor Faezah) ke? Ija, tolong aku...

1 lebih tu kol una, tapi ija yang angkat..

Helo una? 

Helo intan..

Oh ija ke? Ija, tolong aku, perut aku sakit gler, tolong belikan pil cik kit teck onn(betul ke ejaan ni?)

Ko kenapa intan? Ko ok x ni?

Aku sakit perut ija, cirit birit tadi, aa...ija...

Tak lama lepas tu, una kol balik

Intan, pil cik kit  teck onn xda, ko nak makan apa? Ko da makan belum?

Em, pagi tadi je da, tgh hari belum. Aku nak roti coklat ngan teh o panas tau..

Ok2

Tak lama lepas tu, una ngan ija datang. Bawak la roti ngan air teh panas. Dorang 2 orang da risau sebab tiba2 dapt emergency call. Dorang 2 orang pun duduk la dalam compartment yg sememangnya kecik tu, huhu(sory banyak2 korang). Tiba2 perut bagi emergency call, x sempat nak bangun...................

Bweeeekkkkk......!

Arrgh....termutah atas katil............!!! Sekali lagi..............

Bwekkkk.......bweeeeekkkk.........!

Tak tau la berapa kali, ija yang tengah tido terbangun..adeh, peningnya kepala... Abes cadar kotor(baru basuh......!). Ija ngan una suh mandi lagi, pastu dorang cabutkan cadar, thnks korang...huhu.

Lepas mandi, da masuk bilik, tak sempat naik katil lagi, da terduduk atas lantai da. Tiba2 perut bagi 'warning' lagi....

Bweeeekkkkk....bwekkk....bwekkkk......!

Adeh...tak laratny.... Nasib baik kali ni sempat 'landing' dalam plastik..huhu. Una da amek minyak angin, urut2 kat belakang tengkuk..pastu dia cakap...

Intan, aku tengok ko ni aku yang nak nangis....=(

Keadaan da makin parah(parah ke?). Ija terus kol ayah ngan mama, dengan suara yang sangat cuak bagitau...

'makcik, pakcik, intan sakit.....!'

Mama ngan ayah nak datang...yeay!!huhu. Sementara tunggu mama n ayah datang, ija ngan una tetido. Tiba2 je terbangun sebab panas sangat.. Masa tu kesian sangat tengok ija ngan una..

Ija tertido atas lantai berbantalkan selimut je.

Una plak tido duduk atas lantai kat tepi katil ngan kepala dia kat sisi katil.

Siannya korang, da la tak cukup tido, sanggup jaga kawan korang yang sakit ni..huuuu... Mesti korang penat kan. Moga Allah balas budi baik korang n aku takkan lupa sepanjang hidup aku.

Thanks una, thanks ija...=)

Sory to Husna Najihah...

To  Husna Najihah, sory banyak2 aku x dapat datang reunion.. Memang tujuan utama aku datang reunion tu nak jumpa ko, tapi apakan daya tak ada rezeki kita nak jumpa. Lepas ni aku harap kita boleh jumpa k. Aku rindu sangat2 kat ko...

Sory jugak pada suma membe2 cz aku x dapat datang. Ayat kesian sam..

Sian kau, planner tapi demam...huhu

Tu la, sebulan sebelum tu da plan pun ngan azam. Excited gler time tu azam tengah kunyah chicken chop dia kat kyros kebab(aku pose time tu cik azam bukan saving yerrrr....haha). Azam jemput bdk laki, n aku jemput bdk pmpuan. Sory guys, i couldn't make it. Dengar citer from nadea tersangat la best korang hang-out n tangkap2 gamba kat taman. Tapi terubat sket la sebab sampai2 umah je nadea kol bagitau..

Intan, azam pas hadiah ko kat aku

Wah...belum 27 jun lagi hadiah bday da dapat.. Thnks azam, nanti aku balik uia aku amek hadiah tu eh... Which aku da tau ko bagi apa, tapi aku tak nampak camna bentuk dia..huhu

Agak dramatik jugak la hari tu, tapi alhamdulillah sekarang da sihat balik. Tq mama masakkan bubur untuk intan, intan sayang mama...=). 

Pengajaran:

  1. Makan ikut waktu
  2. Makan jangan memilih sangat
  3. Hargai nikmat sihat yang Allah bagi, jaga elok2
  4. Bersyukur dengan nikmat terbesar yang Allah bagi iaitu nikmat 'SIHAT'

Until here my post..wasalam... Sayang korang suma=)

8 comments:

Husna Najihah said...

intan!!!xpe2..lain mse jumpe ko lg..aku pn tujuan utame nk jumpe ko.. yela..since pas spm mmg x jumpe ko lgsung kn.ha..ingt nk bg adiah bday skali..nmpknye aku kne gne taktik pas kt yun lg ker ha..hihi

azyan azilah said...

mmg penuh drama.. ni baru drama sebenar azam! haha

neway,xbest la ko xde..
ramai gak dtg.
act aku xpect xramai sgt dtg..
huhu~~
xpela..
nnt plan g.. hehe

Humaira said...

una...: sdeh gler ak da smpai terbayang-bayang da jumpa ko n bdk2 lain, huhu. Agaknya la kan kena gna taktik cm tahun lepas, hehe, hadiah ko pn ak x bg lg, hehe....=P

yan...: drama x drama la yan, huhu. Ko siap amek cti kan yan nak pegi reunion ni, bagus2, hehe, xpa lain kali ada rezeki aku datang k, nway aku sgt2 hepy bla korang dapat dtg reunion ni n yg pntg korang suma hepy....!hehe

una_nhs said...

hok aloh...
kantoi aku tido kat tepi katil..
waduh2...
xpe2..contoh bakal ibu mithali tuu..wakakaka..
intan!!cepat sembuh..pasni MAKAN!!!!

azam adnan said...

elehhh stakat muntah2 drama murahan ala2 cerekarama johh yan oii.aku pon ley wat tenyeh2 pensel muntah r kat atas katil.muahaha..just kidding yan n intan..wah perlu kah mention yg aku mkn chicken chop time ko pose sebulan yg lps??haha..ko ader mkn sth kew pagi tu intan smpi muntah teruk2 bagai ni??mmg dah takder rezeki ko r nk jmpa krotg..sian ko.takpe next sem kiter wat yg geng2 uia pon ko dapat dtg pon jadi r..aku akn updatekan ko dgn latest goss2 hangat..hehe.

p/s:pakai jgn tak pakai kasut aku belikan utk ko k'hehe

Humaira said...

una_nhs: bukan senang ko nk tido tepi katil kan, slalu ko tido atas katil je, muahahahha, kiddin=P. yela2, ak jg mkn pasni, da jmp menu yg berkenan, nasi lemak kukus ayam berempah, yeah!=P

azam: hahaha, cerekarama dasat kot azam. ak perlu bgtau psl ko mkn chckn chop tu cz snany ak jelez tgk ko mkn chkn chop tp ak xbleh mkn time tu, haha. mlm tu ak mkn tomyam r kot, tu yg muntah2 eskny, xthn masam kot perut ak ni. ok, ak tau ko akn sntiasa update latest news kt ak, hehe

p/s: x saba nk bukak hdiah tu, ada plk syarat kna bukak mlm 27 jun, haha

ENCheK mOHD faRIs said...

o...sakit..
haa..ngam la 2..kebetulan..
gua tgh datg ziarah blog lu ni..
sape yg sakit??..
hahah..

Humaira said...

kucing tepi jalan sakit, hehe