Sunday, March 29, 2009

Bahagia =) =P =D

Assalamualaikum..=)

Semalam adalah hari yang sangat bahagia..=)
First time rasa macam seorang adik yang sangat disayangi..=P
Semalam kitorang ronda ts n sungei wang, best giler2=P =P.
Dan yang paling best sebab mama bagi kakak bawak kuar, fuh, giler sakan kitorang shopping.
Ok, biar saya cerita dari mula sampailah habis kitorang jalan2..hehehe.

Mula2 abang amek saya n kakak kat uia, kesian gak kat abang, sebab die baru lepas keje. Tapi kakak kata abang sanggup je kalu saya ada..hehe.
Sampai2 je, abang kata nak makan dulu sebab dia x makan dari pagi, kesian je dia, huhu.

Lepas abang makan, mula2 kitorang pegi ts, ingat nak cari kasut, tapi x ada yang berkenan. Tiba2, abang nampak gelang batu, dia memang minat bab2 kraftangan ni, maklumlah budak aed, konfem kreatif otak dia..haha. Dah lama2 jalan tu rasa cam boring, dengan x malunya, saya kata boring, nak pegi sungei wang la plk, dorang pun ikut je, hehe, bestny=P.

Sampai kat sungei wang, nampak satu kedai yang banyak barang hitam pink, kedai ape ntah, tapi banyak diskaun la, fuh, rambang mata tengok sebab banyak barang cantik2, ai, abesla duit ak hari ni..hahahaha. Lepas tu, kakak nak cari beg, dia kata beg dia da lusuh, habis semua tingkat kitorang jelajah, ya Robbi, saya tengok abang memang sabar la sebab ikut je kakak nak pegi mana. Yang x tahan tu, abang siap boleh bagi komen lagi pasal beg yang kakak nak beli, salute la, abang memang pandai bagi pandangan. Selalunya orang lelaki jarang nak ikut perempuan shopping masuk sampai dalam kedai, siap bagi pandangan lagi. Start dari situ saya kagum dengan sikap abang, sabar n layan je perangai kakak. Yang kakak pulak start masuk kereta sampai la sungei wang pun tak habis2 cakap, hahha, macam2 la dorang ni, tapi rasa bahagia giler time tu sebab semua orang happy=).

Sebelum balik tu, saya cakap kat kakak rasa macam nak beli lagi satu beg tapi yang besar sikit sebab nak bawak jalan2. Sekali lagi saya tengok muka abang kot2 dia penat, memang penat pun..huhu. Time saya pilih beg, mula2 tengok abang n kakak da terduduk, penat sangat kot. Lepas tu, tiba2 abang datang tengok saya pilih beg, saya tanya abang mana yang lagi elok antara dua beg. Abang jawab "Cuba intan pakai dua2 beg. Pusing sket... Hmm..rasanya yang ni lagi comel, sesuai dengan intan. Yang lagi satu tu besar sangat". Wa...x sangka la ada laki macam ni kat dunia ni, selalu perempuan je yang macam ni..haha, salute2.

Ingatkan nak balik da, rupanya kakak nak cari kasut n abang nak cari seluar. Abang cari seluar sekejap je, tapi kakak cari kasut macam nak beli satu kedai, hahah. Abang pun senyum je tengok perangai kakak yang try kasut sambil mulut dia pun x berhenti pot pet pot pet..ahaha. Saya plak tengok satu seluar ni terus beli..huhu. Banyak dah belanja tu..

Sepanjang jalan2 tu, saya tengok kakak sangat protect saya. Naik eskelator pun dia berdiri rapat sambil peluk saya n pesan suruh jaga handbag baik2. Time nak lintas jalan pun dia pegang tangan. Memang jaga giler la, mungkin sebab kakak rasa tanggungjawab kalau apa2 jadi sebab mama tau kakak bawak saya keluar. Abang pun selalu tanya saya ok ke, penat ke x, nak pergi mana lagi. Wahahahha, rasa macam tuan puteri la pulak..hehe.

Bila da habis shopping, abang hantar saya n kakak balik, ingat nak ajak makan sekali tapi abang kata family dia pun ada ajak makan kat luar, so saya makan dengan kakak je la. Sebelum balik abang bagi barang kraftangan yang dia dapat kat tempat kerja dia. Dan yang paling mengejutkan saya n kakak, abang kata dia happy sangat hari ni, best betul keluar, x pernah dia rasa macam tu. Wawawa, kitorang terkejut la, x sangka abang seronok, ingatkan abang menyesal bawak kitorang shopping..haahah.

Tima makan, saya n kakak sibuk bercerita pasal shopping tadi. Tiba2 kakak kata kakak buat semua ni, sebab nak buat saya n abang happy. Eh, biar benar?? Kakak kata lagi kakak tahu apa yang jadi pada saya n abang, dua2 tengah sedih..huhu. X sangka plak kakak fikirkan pasal saya n abang. Time tu rasa macam dah bergenang air mata tapi saya cover gelak2..ahaha, takut kantoi plak nanti.

Hari ni saya cerita kat mama semalam kakak n abang bawak jalan2 n cerita apa yang terjadi. Mama ok je n pesan jaga diri baik2...

Alhamdulillah, semalam dapat kecapi satu kebahagiaan yang x disangka-sangka, rasa macam keluar dengan adik-beradik walaupun saya cuma ada seorang adik, tapi semalam dapat seorang kakak n seorang abang. Bersyukurnya..

Ha..itulah cerita yang best sangat jadi semalam. Kalau ada ayat2 jiwang tu sorry la ek, hehe. Ok, nanti kalau ada masa saya hantar post lagi, ok? T8 care semua..salam=)

9 comments:

azam adnan said...

kakak and abang??saper tu??bukan maen ea ko skang dah jadi anak ikan siap ader kakak n abg ag??muahaha..gurau2..hihi..

Humaira said...

wahahah...bukan setakat anak ikan, da ikan emas da..hahaha

Sirr said...

ek...
bile men kakak and abg ni intan..
:P
long time no see~

.:everything bout me:. said...

sape tuh intan??
ko ni kalo dibiarkan lme2 mkn bahaya..
hahaha~

Humaira said...

hehe
sje2 je, xde ape pn
hr tu nmpk r mrym kt xm mgt=P

Humaira said...

hehe, xde sape pn korang ni jgn rsau r, hehe

Husna Najihah said...

pndi ko nk berhsie dri aku eh!!

l t t l g j h ; said...

bestkan prasaan bile dpt rase ade kakak n abg. tambah2bile kite ank sulung. :)

Humaira said...

btl2, beeeesssssttt saaannngggaaaatttt!!=P