Friday, January 16, 2009

I'm at gombak

Salam..

Rasanya da lama sangat x tulis kt blog ni
Thnks sume kwn2 yg bg komen2 utk blog ni.
I really appreciate it=)
Lepas ni komenla banyak2 lagi..hehe.

Sekarang ni tgh ade kt uia gombak. Rasa2 cam mimpi je dapat masuk sini sbb SPM dlu pn bese2 je, lps tu kat cfs plak kene resit paper fizik..haha. Terima kasih kat sume kawan2 yang bagi sokongan. Su, the most important person siap bagi pinjam nota fizik n ajar mana yang xfaham. Ya Allah, rasa bersyukur sangat ada kawan macam su.

Bila sampai kat sini, hari pertama kena daftar kat mahallah, 22dis time tu xslap, besela, budak resit masuk lambat sket..huhu. Nasib baik hari pertama kat sini nak pegi daftar subjek ada keta abang farid, tunang ija, dia yang bawak kitorang dua pusing2 kat uia ni, so kitorang dua xdela penat sangat round2 uia ni. Thanks abang farid..hehe.

Kat sini, life memang lain sangat2 daripada kat cfs pj(Centre for Foundation Studies International Islamic University Malaysia). Sape lambat daftar subjek, kenela amek sem depan. So sem ni xdptla amek Komunikasi Perniagaan..huhu. Sangat2 mencabar. Tadi time kelas ganti math pun macam blur je sbb byk xfaham, ades.

Mahallah plak memang jauh gler la. Pegi kelas siap bleh berpeluh lagi. Tapi sekarang da ada asma', driver kitorang..hehe. Thanks asma'=). Kelas jalan cam bese je. Tapi satu je kelas cam agak cam xbest sket la..hehe. Dapat lecturer programming from indon, mula2 cam susahnya nak faham apa dia cakaapppp.....huhu, tapi dia baikla, but subjek ni sangat memerlukan kesabaran dan usaha yang tinggi. Hmm..xtau la bleh ke x skor subjek ni..

Lain2 subjek cam ok la. Surrounding kat sini memang cantik=). Ada banyak sangat fountain, landskap pun cantik, ada sungai, setiap hari bleh tengok ikan sedut udara segar..hehe.

Dan yang paling seronok kat sini bleh join Wataniah..hehe. Mnat gler since sekolah lagi. Pada sesiapa yang xtau wataniah tu ape, wataniah ni adalah 'back-up' team untuk tentera Malaysia. Ada dapat elaun sumela. Aktiviti dia cam tentera, ada kawad, pumping tu bese da, lari dalam barisan, cne nak gune M16, macam2 skil, baring tengah2 panas pastu siap guling2 lagi, cam citer hindustan plak..hahha. Balik memang berbelang muka dan tangan pun jadi gelap, haha. But it's ok, xrugi apa2 pun. Cuba bayangkan kalau Malaysia ni Gaza, kita nak buat apa pertahankan diri kalau x ada ilmu ketenteraan? Mujahid2 pun da makin sikit, xtau mana hilang. Sekurang-kurangnya ada la basic untuk pertahankan diri dan keluarga bila ada apa2 terjadi nanti. Semoga Malaysia dan semua negara2 Islam sentiasa di bawah lindunganNya...amin.

Minggu ke-4 ada kat sini, something happen. Membe2 rapat tau la. Alhamdulillah, apa yang terjadi banyak memberi pengajaran. Kadang-kadang manusia lupa bila nikmat itu diberi dan hanya sedar bila ditarik balik. Apa yang terjadi ada hikmahnya. Bak kata su, "Jauh di atas segalanya, Dia sedang mengatur segalanya yang terbaik dalam kehidupan kita..".Thanks su=)

Baru sem 1 kat sini tetiba terfikir nak convert from ict to education, senang citer nak jadi cikgula. Cikgu????hmmmm??? Mama dan ayah pun cikgu, anak dorg pun cikgu jugak..haha. Tengokla macam mana nanti, ada rezeki mana2 pun bleh.

So, ni la sedikit sebanyak cerita2 yang ada kat uia ni. Hopefully membe2 yang ada kat sini sume berjaya...amin. Till we meet again=)

P/S: Sedikit coretan untuk membe2 sume...

Andai doamu dimakbulkan,
Tandanya ALLAH menyanyagimu...

Andai doamu lambat dimakbulkan,
Tandanya ALLAH ingin mengujimu..

Andai doamu tidak dimakbulkan,
Tandanya ALLAH merancang yang terbaik untukmu...

Barakallahufiik..salam=)

14 comments:

haziq said...

mggu ke-4...takde air..ak tau ko tak mandi..haha

Humaira said...

mane ade, ak mnd la, blok ak ade air la...

haziq said...

YEKE...something happen...??mungkin ak tau...hahahaha

Humaira said...

hahahah...tau?good2..

Humaira said...

hahahah...tau?good2..

mashimonta said...

intaaannnn..pekaba??
saje meninggalkan jejak kat sini..hehe

mohd noorshazwan said...

bile nk wat update baru nie...sunyi jer blog nie....

Humaira said...

xde idea lg la, hehehe

mohd noorshazwan said...

aduhai....dh lme kot duk gombak...x kan x der citer best nk kongsi...hehe

Humaira said...

ye2, tgh fkr ni..haha, tggu..

mravicenna said...

intan ke kemana kamu pergi??

mravicenna said...

INTAN!!
mana kamu pergi??lame x dgr cite sahabat klang..

una_nhs said...

aah la intan...btol kata shawn...
sunyi la blog ko....
huhu
ak tgh tggu post yg bertitle "bahagia" tuuuuuuu
nk la jgak cek tau noooooo

Humaira said...

haha, ye la una ku sayang, otw nk tulis la ni..hehe